کار کردن نمیصرفد!

کارهست، کارگر نیست!
به گزارش بصیرت خوشاب به نقل از جام جم اگر شما هم دهه شصتی باشید با شنیدن این جمله خوشحال خواهید شد که با افزایش ظرفیت تولید، بخشهای مختلف نیازمند کارگر جدید هستند اما در واقع اینطور نیست. بررسیها نشان میدهد از اوایل دهه ۹۰ دستمزد کارگران همواره پایینتر از نرخ تورم تعیین شده در حالیکه در ماده ۴۱ قانون کار آمده شورای عالی کار همهساله موظف است میزان حداقل مزد کارگران را برای نقاط مختلف کشور یا صنایع گوناگون با توجه به درصد اعلامی نرخ تورم توسط بانک مرکزی تعیین کند.
کارگران معتقدند حقوق و دستمزد آنها از ابتدا تا پایان سال ثابت است اما نرخ کالاها روند افزایشی دارد و این موضوع باعث شده برخی جویندگان کار تمایلی به انجام کار بهدلیل دستمزد پایین نداشته باشند. معاون وزیر کار گفته برخی واحدهای تولیدی نیازمند کار هستند که باید در این زمینه اقدام فوری انجام داد.در برنامه هفتم توسعه ایجاد سالانه یک میلیون شغل پیشبینی شده اما این ماجرا روی دیگری هم دارد که معاون اشتغال وزارت تعاون، کارورفاه اجتماعی نیز به آن اشاره کرده است. سیدمالک حسینی گفته با عدمکفایت دستمزدها در برخی مشاغل در جاهایی از کشور تقاضای کار از نیروی کار بیشتر است؛ به تعبیر دیگر تقاضا از سوی کارفرما هست ولی نیروی کار نیست. از سوی دیگر احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اینباره گفته، یکی از کارفرماهای شناخته شده، پیشنهادی به صورت مکتوب به ما ارسال کرده که براساس آن هر سه ماه یکبار دستمزدها را براساس تورم تعدیل کنیم؛ چون از خروج نیروی کار نگران هستند.
علی خدایی، نماینده کارگران در شورای عالی کار در اینباره میگوید: «یکی از دلایل افزایش نرخ بیکاری و عدم تمایل کارگران به بازار کار، پایین بودن نرخ دستمزد است. اکنون یک نفر به شرط دارا بودن دو فرزند حدود ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان دریافتی دارد و این رقم در هیچ کجای کشور پاسخگوی هزینه خانوار نیست. در همین حال شاهد کمبود امنیت شغلی هستیم و افراد به مشاغل غیرمولد و واسطهای رو میآورند. حالا بررسیها نشان میدهد دستفروشی درآمدش از کارگری بیشتر است. خدایی با بیان اینکه نیروهای خبره کارگری در حال مهاجرت هستند، گفت: برای اینکه کارگران مشغول به کار شوند باید برای آنها جذابیت ایجاد کرد اما همچنان شاهد همان تفکر سنتی در بازار کار هستیم. گسترش بیکاری در کشور باعث بروز آسیبهای اجتماعی خواهد شد. به گفته وی، اگر تولید کشور روند صعودی داشت و کارگر کم داشتیم باعث افتخار بود اما بهدلیل دستمزد پایین افراد میلی برای ورود به بازار کار ندارند.»/جام جم