کابوس، همسفر مسافران جاده سبزوار به شهرستان خوشاب

کابوس، همسفر مسافران جاده سبزوار به شهرستان خوشاب
علی اکبر ملکی/ به گزارش بصیرت خوشاب، عبور از جاده سبزوار به شهرستان خوشاب برای بسیاری از رانندگان به کابوسی وحشتناک تبدیل شده است، کابوسی تلخ که باید جاده پیچ در پیچش را پشت سر تریلیهای ترانزیتی با سرعت 10 کیلومتر طی کنند تا مبادا با عبور از خط سبقت ممنوع جریمه یا زیر تریلیهای جاده له شوند.
واژگونی تریلیهای ترکیهای در سر پیچهای این مسیر به کاری عادی تبدیل شده و واژگونی تانکر بوتان گاز در سر پیچ کارخانه سیمان فرجاد درچندسال قبل یکی از حوادث مهمی بود که برخی مردم و رانندگان لحظات پر استرس آن را به خاطر دارند. لحظاتی که مسئولان شهرستان محروم خوشاب به دلیل نبود امکانات اولیه نظیر جرثقیل سنگین با بستن راه اصلی چشم انتظار امداد رسانی از سبزوار و شهرستانهای مجاور بودند و قبل از انفجار بوتان گاز امداد رسانان از مشهد رسیدند.جاده سبزوار-خوشاب- قوچان جادهای بینالمللی، ترانزیتی است که باعرضی کم درحد یک جاده روستایی باقی مانده است. این جاده بیش از 2500 وسیله نقلیه را در شبانه روز به زحمت در خودش جای داده و گاهی اوقات در تصادفات این جاده رانندگان راهی دیار باقی شده اند و سفر مسافران ناتمام مانده است.
آخرین حادثه این جاده پنج شنبه 21 تیر ماه بود که در برخورد وانت پیکان با سواری مسافربری 10 نفر مصدوم و راهی بیمارستان سبزوار شدند.

مسیر این جاده بینالمللی که قرار بود به عنوان یک بزرگراه سراسری به محور دوغارون – درگز متصل شود یکی از مسیرهای تردد تریلی های ترانزیتی وارداتی از کشور های آسیای میانه است که تا کنون ساخت این بزرگراه در حد یک شعار انتخاباتی و وعده روی کاغذ باقی مانده است.بر اساس آمار پلیس راه سبزوار در هشت ماه اول سال 96 در مسیر 45 کیلومتری جاده سلطان آباد(مرکز شهرستان خوشاب ) به سبزوار 33 فقره تصادف رخ داده که نسبت به سال قبل با افزایش تقریبی 33 درصدی روبه رو بوده است. در این مدت هفت نفر جان خود را در تصادفات از دست دادهاند، همچنین در سه ماه نخست امسال نیز 16 فقره تصادف ثبت شده که میتوان فهمید نسبت به سال گذشته این حوادث افزایش داشته است.
به گفته یکی از مسئولان شهرستان خوشاب بعد از تصادفات مکرر در سه راهی مواصلاتی شهرستان خوشاب به سمت جادههای غربی و شمالی کشور وقوع سه تصادف در یک شب در اردیبهشت امسال واقع در 10 کیلومتری مرکز شهرستان خوشاب باعث شد تا مسئولان پلیس راه، به فکر چاره باشند و برای کاهش تصادفات در این مسیر از سرعتگیر استفاده کنند.تصمیمی که در آن اداره راه شهرستان خوشاب عامل اجرایی شد و با نارضایتی عمومی مردم شهرستان پای فرماندار شهرستان خوشاب به این ماجرا باز شد.
40 میلیون تومان اعتبار برای رفع نقاط حادثه خیز 400 کیلومتر
خلیلا…
محقق نژاد، رئیس اداره راهداری وحمل ونقل جاده ای شهرستان خوشاب در همین
زمینه گفت: حدود 400 کیلومتر راه اصلی و روستایی تحت پوشش این اداره در
شهرستان خوشاب قرار دارد که 100 کیلومتر از آن راه اصلی و شریانی است.وی
بابیان این که یکی از نقاط حادثه خیز که در اولویت کاری برای ایمن سازی
قرار گرفته پیچهای جاده کنار کارخانه سیمان است، افزود: در سال 97 تمام
بودجهای که برای رفع نقاط حادثه خیز شهرستان خوشاب اعتبار دادهاند 40
میلیون تومان است که نمیتوان انتظار کار زیادی داشت.
وی تصریح کرد: از دیگر اقدامات در دست انجام این اداره برای ایمن سازی جاده سلطان آباد به سبزوار، خاکریزی برای تعریض شانه خاکی و شیب بندی برای جلوگیری از واژگونی وسایل نقلیه به طول 12 کیلومتر در این مسیر است.محقق نژاد با تاکید بر این که دو پیچ مسیر جاده روستای آبروان نیز از محلهای خطرناک است و در اولویتهای بعدی قرار خواهد گرفت، تصریح کرد: برای محور قوچان در محدوده شهرستان خوشاب نیاز به دو هزار متر گارد ریل برای نقاط مهم داریم و در صورت استاندارد سازی به پنج هزار متر گارد ریل نیاز خواهیم داشت که فعلا با توجه به وضعیت بودجهها استفاده از همه آنها ممکن نبوده و برای ایمن سازی 50 تا از پلهای جاده مسیر سلطان آباد به سبزوار و سلطان آباد به نیشابور از انباشته کردن خاک در کنار پلها برای جلوگیری از سقوط وسایل نقلیه استفاده کردیم.در همین باره وقتی از علی فتحی، رئیس پلیس راه سبزوار سوال میکنم چه اقدامی برای ایمن سازی جاده سلطان آباد به سبزوار توسط مسئولان انجام شده؟ پاسخ داد: هیچ!
وی با تاکید بر این که جاده مسیر سبزوار به شهرستان خوشاب جادهای پر رفتوآمد است که اکثر کارمندان ادارات دولتی و خصوصی و مردم شهرستان خوشاب برای کارهای شخصی و اداری در سبزوار از این جاده استفاده میکنند، اضافه کرد: این جاده بینالمللی کشش این همه وسیله نقلیه را ندارد و فقط برای رفتوآمد جمعیت مردم سلطان آباد و مشکان کافی است.
راهی فرعی با عبور 400 تریلی در روز
وی خاطر نشان
کرد: جاده سبزوار به سلطان آباد به یک جاده ترانزیتی، استانی، کشوری و
بینالمللی تبدیل شده که روزانه بیش از 400 تا 600 دستگاه تریلی در این
محور از کشورهای مختلف در حال رفت و آمد هستند و از یک طرف از طریق بردسکن
به شهرهای بنادری ایران و سیستان و بلوچستان وصل میشود و از طرف دیگر به
گمرک لطفآباد و ترکیه وصل شده و اگر عرض جاده را زیاد کنند و به 7.5 متر
مجاز و مفید برسد از راه فرعی به یک راه اصلی تبدیل خواهد شد.رئیس پلیس راه
سبزوار و خوشاب با تاکید بر این که خط کشی، نصب چند تابلو و نصب دست انداز
در جاده برای کاهش حوادث خوب ولی کار خاصی انجام نشده است، گفت: باید
اصلاح هندسی پیچهای جاده، تعریض جاده و دو بانده کردن جاده هر چه سریع تر
انجام شود و این جاده بیشتر از این کشش وسیله نقلیه در خودش ندارد.
راهکار حل مشکل، دوبانده شدن
سرهنگ فتحی با تاکید
بر این که در 85 درصد حوادث این مسیر رانندگان غیر بومی و افراد نا آشنا به
جاده وجود دارند، اظهار کرد: در برخی از مسیرهای جادهای فقط رانندگان
بومی در حال رفت و آمد و همه مسلط و آشنا به مسیر هستند ولی در مسیر جاده
سبزوار- سلطان آبا د – قوچان اکثر رانندگان از وضعیت جاده آگاهی ندارند و
برخی هم به تابلوهای مسیر بی توجه هستند.وی با تاکید بر این که این مسیر
باید یک طرفه شود، تصریح کرد: تعریض جاده از عوامل کوتاه مدت برای جلوگیری
از حوادث است ولی در بلند مدت باید دو بانده کردن این مسیر انجام شود.
صفر شدن اعتبار جاده
در همین زمینه حجتالاسلام سید مرتضی حسینی، رئیس شورای اسلامی شهر سلطان آباد به خبرنگار ما گفت: با پیگیریهای انجام شده در دیداری که با نمایندگان مجلس شورای اسلامی داشتیم بیان کردند، قبلا بودجه این جاده در ردیف 20 قرار داشته که با جابه جایی ردیف آن توانستیم اعتباراتی را دریافت کنیم ولی در سفر ریاست جمهوری در سال 97 به استان خراسان رضوی این اعتبار صفر شد.وی اضافه کرد: با پیگیری مجدد تاکنون برخی مسئولان و نمایندگان مجلس قول دادهاند از سمت سبزوار تا باغجر این مسیر تعریض و آسفالت شود ولی همه اینها بر روی کاغذ بوده و در عمل هیچ گونه اقدامی انجام نشده است و اگر اتفاقی بیفتد در بودجه راه شهرستان خوشاب تغییری نخواهد داشت./ خراسان