آخرین فریاد و بسته شدن گره زندگی
علی اکبر ملکی/ به گزارش بصیرت خوشاب اولین جشنواره فیلم کوتاه فانوس خوشاب در حالی به کار خود پایان داد که بیش از ۶۰ فیلم حاضر در جشنواره به نمایش درنیامدند و نیازمند توجه مسولان شهرستان خوشاب برای نمایش فیلم های کوتاه در مراسم های مختلف و حمایت از آثار تولید شده است.
آثاری که در کنار توجه به معنویات و بها دادن به بازیگران و تولید کنندگان باید هزینه های تولید فیلم ها به دانش آموزان و خانواده هایشان پرداخت شود تا انگیزه ای برای تولید فیلم های بعدی باشد.
نمایش فیلم کوتاه “نرگس” چهارمین فیلم نمایش درآمده در جشنواره فیلم کوتاه فانوس خوشاب بود که به زندگی روزانه یک خادم مدرسه در یک مدرسه دخترانه پرداخته بود.
زحمات خادمانی که کمتر در قاب تصویر و فیلم ها روایت شده و کمتر در بین دانش آموزان و فرهنگیان مورد توجه قرار گرفته است.
” آخرین فریاد ” فیلمی کوتاه به کارگردانی و تهیه کنندگی زهرا میرزایی فیلم بعدی است که به زندگی دختران نوجوان نسل امروزی و تبعیض در خانواده ها پرداخت.
تبعیضی ناروا که بسیاری از خانواده ها با محدود کردن دختران نوجوان در خانه ها و بها دادن به پسرانشان آنها را از زندگی در جامعه دور می کنند.
“آخرین فریاد” صدای دختران ایران زمینی است که از تبعیض های ناروا در جامعه رنج می برند ولی فریاد رسی برای حل مشکلاتشان نمی بینند.
“آخرین فریاد “صدای مادران آینده ایران زمین است که فکر می کنند با محدود شدن در خانه و کنترل های شدید برخی والدین دچار افسردگی و یاس شده اند و در حالی که از مشکلات می خواهند فرار کنند اما جانشان را از دست می دهند و قربانیان بی گناه می شوند.
“آخرین فریاد” فیلمی کوتاه بود اما پر معنا و پر مفهوم به بلندای فیلم های سینمایی چند ساعته!
فیلم بعدی که مورد توجه بهروز محبی نجم ابادی، نماینده مجلس و حاضران در سالن قرار گرفت و با خنده های کودکانه دانش آموزان مدام مورد تشویق قرار می گرفت “گره” نام داشت که تهیه کننده آن نرگس نوروزی است.
فیلم کوتاه “گره ” به ماجرای شیرینی خوردن یک خواهر وبرادر در غیبت مادر خانواده از یخچال پرداخته است که بعد از خوردن شیرینی ها نتوانستند گره کارتن کاغذی آنرا ببندند و به دنبال هم سن و سالان خودشان رفتند تا کسی آنها را یاری کند.
کودک حاضر در فیلم به هر دری که می زند با در بسته و نبود دوستانش در خانه روبرو می شود و در نهایت به ذات خویش بر می گردد.
گره به سادگی مشکل زندگی کودکان و دغدغه های زندگی آنها را که متفاوت از بزرگان است با زبانی گاها طنز به تصویر کشیده که از ابتدا تا انتهای فیلم تمامدغدغه ذهنی آنها را روایت می کند مشکلی که فقط در دست شیرینی فروش محل و فروشنده شیرینی است که با مراجعه به انها مشکلشان به همان شیرینی حل می شود.
بهروز محبی نجم ابادی، نماینده دیار سربداران در مجلس شورای اسلامی با تمجید از این فیلم کوتاه گفت: برخی معتقد هستند اگر ابتذال در فیلم نباشد فیلم آنها به فروش نمیرسد ولی رکورد فروش فیلم اخراجی ها نشان داد که جامعه طالب فیلم های ارزشی و خوب است.
وی با اشاره به دکور و صحنه های ساده فیلم های کوتاه پخش شده در جشنواره فانوس خوشاب اضافه کرد: هنر به نوعی دمیدن روح در بدن است و هر تصویری، صحنه ای و دیالوگی بر مخاطب تاثیر گذار است.
وی با اشاره به صحنه های تأسف بار فحش و اهانت و آموزش خیانت در خانواده در فیلم ها و سریال های خانوادگی در ایراناسلامی افزود: از وزیر ارشاد در دولت قبلی وقتی تقاضای برخورد با فیلم های مبتذل شبکه خانگی کردیم پاسخ داد؛ برای برخی از فیلم ها ۳۰۰ میلیارد تومان هزینه کرده اند و تنها کاری که می توانیم انجام دهیم اصلاح کردن اجباری برخی صحنه های تربیتی است.